به گزارش راسخون، گروهی از دانشمندان و پزشکان چینی پیش‌بینی کرده‌اند که ویروس کرونا به طور کامل از بین نخواهد رفت و به صورت دوره‌ای بازخواهد گشت.
پایگاه خبری "یورونیوز" نوشت، گروهی از پژوهشگران و پزشکان چینی در پکن اعلام کردند که احتمال اینکه این ویروس همچون "سارس" کاملا از بین برود بسیار ضعیف است، زیرا می‌تواند ناقلانی بدون علائم بیماری را نیز آلوده کند؛ بنابراین مردم می‌توانند حتی بدون آنکه نشانه‌ای از تب و سرفه را بروز دهند، باعث شیوع بیشتر آن شوند.

"جین کی"، مدیر انستیتوی زیست شناسی پاتوژن در آکادمی علوم پزشکی چین می‌گوید: «این بیماری همه‌گیر به احتمال زیاد برای مدتی طولانی با انسان خواهد بود؛   و به تدریج در بدن انسان پایدار می‌شود.»

متخصصان چینی همچنین اعلام کردند که هیچ شواهدی مبنی بر اینکه سرعت انتشار این ویروس با افزایش دما در تابستان کاهش می‌یابد، نیافته‌اند.

"وانگ گوئی کیانگ"، رئیس بخش بیماری‌های عفونی در بیمارستان دانشگاه پکن در این‌باره گفت: «این ویروس به گرما حساس است اما تنها زمانی که به مدت 30 دقیقه در معرض دمای 56 درجه سانتیگراد قرار بگیرد؛ اما هوا هرگز اینقدر گرم نمی‌شود.»

پیش از این برخی از مقامات پزشکی آمریکا نیز درباره عدم ریشه کن شدن این ویروس در تابستان و حتی تشدید فعالیت آن در پایان فصل گرما هشدار داده بودند.
 

با وجود اینکه شیوع ویروس جدید کرونا تازه آغاز شده است، اما اپیدمیولوژیست‌ها سه سناریوی گسترده برای چگونگی خاتمه یافتن شیوع این بیماری تشریح کرده‌اند.

 
 
کنترل گسترش این ویروس از طریق مداخلات بهداشت عمومی 
کنترل گسترش ویروس کرونا از طریق مداخلات بهداشت عمومی عملا بهترین سناریو است و اساساً سناریویی است که با شیوع سارس (سندرم حاد تنفسی) در سال ۲۰۰۳ نیز اجرا شد.

ویروس سارس مانند این ویروس جدید، همچنین یک کرونا ویروس است؛ کروناویروس ها گروهی از ویروس‌هایی هستند که باعث ابتلا به بیماری در پستانداران و پرندگان می‌شوند. چند ویروس شناخته شده کرونا وجود دارد که انسان را آلوده می‌کنند اما بقیه کرونا ویروس‌ها حیوانات را آلوده می‌کنند. 

ویروس سارس به طور عمده حیوانات را آلوده می‌کند اما می‌تواند جهش یابد و به انسان‌ها نیز منتقل شده و در میان آن‌ها گسترش یابد.

جسیکا فیرلی استاد طب جهانی بهداشت در دانشگاه اموری توضیح داد: سارس یک مورد کلاسیک از سناریویی است که نشان می‌دهد چگونه مداخلات مختلف در بهداشت عمومی می‌تواند کارآمد باشد و یک شیوع را متوقف سازد.

در طول دوره شیوع سارس، مقامات بهداشتی تلاش کردند تا هرچه سریعتر افراد آلوده را شناسایی کرده و آن‌ها را در انزوا قرار دهند. زمانیکه افراد آلوده در قرنطینه قرار می‌گیرند، سیستم ایمنی بدن بیمار بدون اینکه ویروس را به فرد جدیدی منتقل کند با ویروس مبارزه می‌کند.
 
 ویروس پس از آلوده کردن تمام یا بیشتر افراد مستعد، از بین می‌رود
شیوع بیماری‌ها کمی شبیه آتش سوزی است. ویروس شعله است و افراد مستعد به این آلودگی، سوخت آن محسوب می‌شوند. سرانجام و در نهایت زمانی‌که آتش تمام می‌شود، آتش خود را نیز از بین می‌برد. 

در مورد ویروس جدید کرونا، هنوز دشوار است که دریابیم چگونه این ویروس به خودی خود از بین می‌رود. این موضوع ممکن است به این دلیل باشد که هنوز بطور دقیق نمی‌دانیم چه افرادی مستعد آلودگی به این ویروس هستند. ممکن است افرادی باشند که بدن آن‌ها مصونیت بیشتری نسبت به این ویروس داشته باشد. زمانی که این بیماری بطور طبیعی شیوع می‌یابد مقامات بهداشتی افراد آلوده را جدا کرده، در قرنطینه قرارداده و آن‌ها را تحت غربالگری قرار می‌دهند. همچنین این احتمال وجود دارد که با اتخاذ اقدامات شدید کنترلی و نظارتی مانع گسترش این ویروس به کشورهای دیگر شویم.

البته این سناریو، نمی‌تواند سناریوی مطلوبی باشد چرا که مستلزم بیمار شدن افراد زیاد و احتمالا مرگ آن‌ها خواهد بود و تعدادی از این بیماری جان خود را از دست خواهند داد.
 
ویروس کرونا، به ویروس شایع دیگری تبدیل می‌شود
سناریوی سومی نیز در مورد چگونگی خاتمه یافتن شیوع ویروس جدید کرونا وجود دارد و آن این است که این ویروس در نهایت می‌تواند به یک ویروس شایع دیگری تبدیل شود که همانند آنفلوانزا در فصل شیوع این بیماری بروز می‌کند و از بین می‌رود. برای مثال در سال ۲۰۰۹ ، گونه جدیدی از ویروس آنفلوانزای H۱N۱ به صورت همه گیری در جهان گسترش یافت. اما پس از مدتی این شیوع در بخش معمولی از فهرست اقداماتی قرار گرفت که ممکن است در فصل آنفلوانزا رخ دهد.


متخصصان بیماریهای عفونی در مورد ضعیف شدن ویروس در گرما چه می‌گویند؟

برخی متخصصان بیماری‌های عفونی به فصلی بودن ویروس کرونا امیدوارند، اما آن‌ها هنوز نمی‌توانند دراین‌باره مطمئن باشند، زیرا از شیوع این ویروس زمان زیادی نگذشته و هنوز بسیاری از ویژگی‌های کووید-۱۹ ناشناخته مانده است. الکساندر کوله، ویروس‌شناس انستیتوی مطالعات میکروبی دانشگاه هاله در آلمان درباره سرنوشت ویروس کرونا در گرما می‌گوید: تابستان گرم می‌تواند ناجی ما باشد، زیرا در گرمای شدید معمولاً ویروس کرونا ضعیف می‌شود و کمتر آسیب می‌رساند.
 
منبع:
ایرنا / چگونه شیوع ویروس کرونا به پایان می‌رسد؟
تسنیم / پیش‌بینی دانشمندان چینی: احتمالا ویروس کرونا کاملا از بین نمی‌رود
انا / آیا با گرم شدن هوا کرونا از بین می‌رود؟